مقایسه تفاوت ها، مزایا و معایب جک سوسماری و جک روغنی
در ابتدا قبل از بررسی مقایسه و تفاوت های جک سوسماری و جک روغنی به معرفی هریک از جک های روغنی و سوسماری می پردازیم. همانطور که می دانید، جک یکی از ابزارآلات کاربردی در انواع صنایع کارگاهی، مکانیکی، تولیدی و… می باشد، که با اعمال فشار به جابجایی انواع تجهیزات و وسایل سنگین کمک بسیاری می کند. جک های متنوعی طراحی و تولید شده اند که با توجه به نیاز و فضای کاری مورد نظر می توان از آنها بهره برد. این ابزار کارگاهی با جابجایی تجهیزات، خودرو و… امکان تعمیر را به راحتی برای کاربر فراهم می کنند. وقتی صحبت از انتخاب ابزار مناسب برای بلند کردن اجسام سنگین یا وسایل نقلیه می شود، دو گزینه بسیار محبوب جک سوسماری و جک روغنی پیش روی شما قرار می گیرد.
هر دوی این جک ها به یک هدف عمل می کنند، اما تفاوت های مشخصی دارند که هر کدام را برای موقعیت های مختلف مناسب می کند. در این مقاله، ما مزایا و معایب جکهای روغنی و جکهای سوسماری را بررسی و تحلیل میکنیم و شما را راهنمایی می کنیم که کدام یک مناسب با نواع فعالیت و نیاز شما می باشد.
جک سوسماری
از محبوب ترین و پر استفاده ترین جک در صنایع مکانیکی و خودرو سازی جک سوسماری می باشد. جک سوسماری نسبت به جک های روغنی تحمل وزن بیشتری دارند و توانایی بلندکردن انواع خودرو ها را به راحتی فراهم می کنند. این نوع جک به دلیل نوع ساختار خود به خوبی در هر قسمت از ماشین قابل قرارگیری می باشد و اتوموبیل را تا ارتفاع 1 متری جابجا کند. جک سوسماری در انواع مختلفی مانند کورسی، پایه بلند، بلند و… تولید می شوند، که هر کدام ویژگی های خاص و متناسب با انواع خودرو دارند. این محصول معمولا در گاراژهای خودرو، تعمیرگاه ها، خودروسازی ها و… استفاده می شود.
جک روغنی
bottle jack (جک روغنی) شامل قطعاتی از روغن و فلز است که دارای اهرم می باشد، که به کمک نیرو پا می توان آن را فشرد. و در مواقعی که آن را فشار می دهیم خودرو به سمت بالا جابجا می شود. استوانهایی در قسمت انتهای جک روغنی قرار دارد، با هر بار فشارپدال، این استوانه به سمت بالا حرکت می کند. عملکرد این دستگاه به گونه ای است، در زمانی که از یک سو به روغن فشار وارد می شود، مایع از سوی دیگر همان نیرو را به شما تحویل می دهد. ظرفیت بالابری عمودی این نوع جک تا 50 تن می باشد. توجه داشته باشید که جک های روغنی نیاز به هواگیری دارند. ما در مقاله نحوه هواگیری جک روغنی به طور کامل به بررسی گام به گام چگونگی هواگیری آن پرداخته ایم.
تفاوت جک روغنی و سوسماری
از تفاوت های جک سوسماری و روغنی در ابتدا می توان به این موضوع اشاره کرد، که جک روغنی، علیرغم طراحی جمع و جور آن، پانچ بسیار قدرتمندی دارد و قادر به بلند کردن بارهای سنگین به صورت عمودی است. ابعاد مناسب و تحمل وزن بالای آن سبب شده که این دستگاه به یکی از بهترین انتخاب ها برای فضا های محدود باشند. توانایی جک روغنی در تحمل وزن های بسیار زیاد است و با ظرفیت بالابری عمودی تا 50 تن، انواع صنایع سنگین بسیار کاربردی می باشند. از طرف دیگر جک های سوسماری ظرفیت های وزنی (تناژ) متنوعی دارند، که آنها را برای کارهای مختلف همه کاره می کند. در بحث اندازه و قابلیت حمل انواعی از اجسام جک های روغنی حرف اول را می زنند.
1- ظرفیت
اولین تفاوت قابل توجه بین جک های روغنی و سوسماری، حداکثر ظرفیتی است که هر یک از آنها فراهم می کند، یعنی اینکه چقدر وزن می توانند بلند کنند. اگرچه جک های روغنی بسیار کوچکتر هستند، اما می توانند اتوموبیل های بسیار سنگین تری را بلند کنند، به همین دلیل است که در بین رانندگان کامیون بسیار محبوب هستند. افزایش ظرفیت ناشی از طراحی عمودی است که به آن امکان می دهد وزنه های بالاتری را بلند کند. همچنین، با جک روغنی، معمولاً می توانید خودرو ها خود را بالاتر از جک های سوسماری بالا ببرید.
این مزیت برای جابجایی وسایل نقلیه، مانند SUV های بزرگ و کامیون های وانت بسیار مهم است. در مقابل، اکثر جک های سوسماری به دلیل طراحی هیدرولیکی افقی نمی توانند به اندازه جک روغنی وزن خود را بلند کنند. علاوه بر این، حداکثر ارتفاع بالابر جک سوسماری عموماً کمتر است، زیرا طراحی جک سوسماری آن اجازه نمی دهد.
2- ثبات
به دلیل طراحی عمودی، جای پای جک های روغنی بسیار باریک تر است که در بیشتر موارد منجر به کاهش پایداری می شود. به عنوان مثال، یک زمین ناهموار ممکن است برای جک های روغنی نامناسب باشد. با این وجود، این ابزار در زمین های مسطح مانند روسازی، آسفالت یا سیمان کاملاً مفید است. هنگامی که صحبت از جک های سوسماری به میان می آید، به دلیل طراحی افقی، ردپای بزرگتر و 4 چرخ، آنها بسیار پایدارتر از جک های روغنی هستند. با این حال، مهم نیست که کدام نوع جک را انتخاب می کنید، مهم ترین مواردی که باید به آن توجه کنید این است که از هیچ یک از این جک ها را بدون ابزار اضافی مانند پایه جک توصیه نمی کنیم.
3- استفاده آسان
نصب جکهای روغنی کمی سختتر است، زیرا معمولاً چرخها یا دستهای ندارند و قرار دادن آنها در زیر خودرو کمی دشوارتر میشود. با این حال، اگر کاربر حرفه ای هستید که نیاز به بلند کردن ماشین ها به طور روزانه دارید، می تواند بسیار آزاردهنده باشد.
برعکس، جکهای سوسماری دارای چرخها و دستهای بزرگ برای پمپاژ سریعتر هستند که به شما امکان میدهد تا به سرعت وسیله نقلیه را بدون خزیدن در زیر آن بلند کنید تا جک را به درستی قرار دهید.
4- اندازه و وزن
اندازه و توانایی حمل و نقل جک های روغنی مزیت بزرگی نسبت به مدل های جک طبقه ای دارند. از آنجایی که سیستم هیدرولیک آنها به صورت عمودی کار می کند، بسیار کوچکتر هستند. و به شما این امکان را می دهد که به راحتی آنها را در وسیله نقلیه خود قرار دهید و آنها را به هر کجا که می روید ببرید. جک های سوسماری معمولا بسیار سنگین تر و بزرگتر از جک های روغنی هستند و به دلیل دسته بزرگ آن به فضای زیادی را اشغال می کنند.
انتخاب مناسب بین جک سوسماری و جک روغنی
در درجه اول، انتخاب به نیاز شما بستگی دارد. اگر به سادگی می خواهید یک جک بخرید و آن را در وسیله نقلیه خود بگذارید، برای هر صورت، احتمالاً بهتر است جک روغنی را تهیه کنید. در غیر این صورت، اگر مکانیک حرفه ای هستید، ممکن است بخواهید به جای آن یک جک سوسماری تهیه کنید. انتخاب شما نیز ممکن است بسته به نوع وسیله نقلیه ای که باید بلند کنید، متفاوت باشد. برای وسایل نقلیه پرمخاطب، مانند کامیون ها و وسایل نقلیه تجاری و… جک روغنی بگیرید. از سوی دیگر، جک های کفی وجود دارند که این روزها نیز ارتفاعات مشابهی را ارائه می دهند.
سخن آخر
در مقاله مقایسه جک سوسماری و جک روغنی به معایب و مزیت های این دو نوع جک پی بردیم . اما لازم است، قبل از شروع به خرید جک، مطمئن شوید که بودجه و نیازهای خود را به درستی انتخاب کرنید. بیشتر کاربران به گرانترین جک موجود در بازار نیاز نخواهند داشت، در حالی که مکانیکهای حرفهای که به صورت روزانه از جک استفاده میکنند. ممکن است سرمایهگذاری بهتری روی یک مدل محکم که سالها دوام خواهد آورد، باشد. هنگام خرید، مطمئن شوید که ظرفیت وزن و حداکثر ارتفاع جکهایی را که میخواهید بخرید، مقایسه کنید. در حالت کلی، اگر یک خودروی جمع و جور یا سایز متوسط دارید، از جک سوسماری استفاده کنید. از طرف دیگر، اگر وانت یا کامیون بالاتری دارید، با جک هیدرولیک یا جک طبقه ای «بالابر» استفاده کنید. کینگ بکسل در تلاش است، تا راهنما خوبی برای شما کاربران عزیز در خرید جک متناسب با نیاز مورد نظر باشد.